Oorkaarsen

Het gebruik van Oorkaarsen komt voort uit traditionele indiaanse rituelen en wordt waarschijnlijk al eeuwen als natuurlijk middel gebruikt. Een holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt. Die warmte ondersteunt de normale doorbloeding van het oor en de afvoer van afvalstoffen. Bovendien is het gebruik van Oorkaarsen weldadig bij drukgevoel in het hoofd.


Samenstelling

Werking

Toepassing

Producten

GebruiksaanwijzingSamenstelling

Natura Oorkaarsen zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen volgens beproefd recept. Milieuvriendelijk ongebleekt katoen, zuivere bijenwas van regionale imkers en biologische en wilde kruiden zorgen voor een constante kwaliteit.
De beschermingsfilter in de Oorkaars en de bijbehorende beschermkraag die om de Oorkaars geplaatst wordt, maken de Natura Oorkaars veilig in het gebruik en ook geschikt voor toepassing bij kinderen.
Elke Natura Oorkaars wordt volledig met de hand gemaakt en met veel zorg omringd, zodat u zeker kunt zijn van een uniek product van hoogwaardige kwaliteit.Werking

Door de Natura Oorkaarsen in uw oor tot aan het aangegeven punt te laten opbranden, komt er rook vrij in het oor. Deze rook circuleert tot diep in de gehoorgang en geeft daar een weldadige en ontspannende warmte af. De zuivere bijenwas werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. De Natura Oorkaarsen zijn daarom zeer geschikt om de oorsmeerproductie te ondersteunen en het afweersysteem te activeren. Tevens kunnen Oorkaarsen verzachtend werken bij gevoel van druk in het hoofd. Het gebruik van de Natura Oorkaarsen heeft bovendien een ontspannende werking op lichaam en geest.Toepassing

- Ter ondersteuning van de normale oorsmeerproductie
- Om het afweersysteem te activeren
- Ter verzachting bij gevoel van druk in het hoofd
- Als hulp bij stress en spanningen
- Ter bevordering van een gezonde slaap
- Ter stimulering van acupunctuurpunten in het oor

Niet gebruiken:
- Tijdens een (acute) oorontsteking.
- Bij buisjes in het oor of een trommelvlies-perforatie
- Bij allergie voor bijenwasProducten

Natura Oorkaarsen Naturel (nr. 1)
Algemeen te gebruiken: ondersteunt de normale oorsmeerproductie, verzacht drukgevoel in het hoofd, helpt bij stress en spanningen en bevordert een gezonde slaap.
In de volgende drie varianten zijn verschillende kruidencombinaties verwerkt die de werking van Oorkaarsen in bepaalde situaties nog versterken:Natura Oorkaarsen met ontspannende en verwarmende kruiden (nr. 2)
Bevat Citroenmelisse (Melissa officinalis), Sint Janskruid (Hypericum perforatum) en Rozemarijn (Rosmarinus officinalis). Helpt bij stress en spanningen, bevordert een gezonde slaap en heeft een verzachtende invloed op het hoofd.

Natura Oorkaarsen met weerstandverhogende en ontstekingsremmende kruiden (nr. 3)
Bevat Rode Zonnehoed (Echinacea angustifolia), Smalle Weegbree (Plantago lanceolata) en Salie (Salvia officinalis). Activeert het afweersysteem en verzacht bij gevoel van druk in het hoofd.


Natura Oorkaarsen met reinigende en opbouwende kruiden (nr. 4)
Bevat Ui (Allium cepa), Hondsdraf (Glechoma hederacea) en Walnootblad (Juglans regia). Ondersteunt het herstel en aansterken na een periode van verminderde weerstand.